مقالات

اعلام دهک بندی جدید خانوارها برای یارانه

اعلام دهک بندی جدید خانوارها برای یارانه

دهک چیست؟

از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی  نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.

لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.

روش های استعلام دهک بندی خانوار

افراد برای کسب اطلاع از دهک خانوار خود می توانند از دو روش ذیل استفاده نمایند:

استعلام از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: متقاضیان می توانند برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک بندی خود به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir / مراجعه کنند. با ورود به سامانه دهک بندی خانوار امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی برای افراد وجود دارد.

استعلام دهک خانوار از طریق شماره گویا: برای استفاده از این روش متقاضیان باید ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن شان را وارد کنند. به این ترتیب می توانند از دهک خود مطلع شوند.

استعلام دهک خانوار با کد دستوری

استعلام دهک خانوار و پاسخ به این پرسش که دهک چندم هستم؛  با کد دستوری امکان پذیر نمی باشد اما، یکی از راه های استعلام دهک بندی یارانه ها، شماره گیری کد دستوری ستاره ۴، ستاره ۴۳۸۵۷، ستاره کدملی، مربع (#کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*)، از طریق تلفن همراه می باشد.

در توضیح استفاده از این کد دستوری، باید گفت؛ سرپرست خانوار، برای اطلاع از دهک بندی، برخورداری یا عدم برخورداری از یارانه با کمک کد دستوری، باید از طریق شماره همراه منطبق با کد ملی خویش، اقدام به شماره گیری کد دستوری (#کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*)، نماید تا وضعیت برخورداری از یارانه، به وی، نمایش داده شود.

شایان ذکر است، در صورتی که شخصی، جزو زیر مجموعه های سرپرست خانوار باشد، می تواند با تلفن همراه منطبق با کدملی خود، کد دستوری (#کدملی*43857*4*)، را شماره گیری کرده و در بخش کد ملی، کد ملی خود را درج نماید تا مطلع گردد، از یارانه، برخوردار است یا خیر؛ چنانچه شخص، از یارانه، برخوردار باشد، پیغامی مبنی بر اینکه یارانه او، برقرار است و نیاز به ثبت نام مجدد نیست، به وی نمایش داده خواهد شد.

استعلام دهک بندی خانوار با تلفن گویا

در توضیح استعلام و تعیین دهک خانوار با تلفن گویا باید گفت، در برخی سایت ها و رسانه های خبری، یکی از روش های استعلام دهک بندی خانوار را استعلام دهک بندی، از طریق تلفن گویای اختصاص داده شده برای این امر ذکر می نمایند و متذکر می گردند که برای استعلام موفقیت آمیز، باید از اطلاعاتی چون کد ملی سرپرست خانوار و شماره همراه وی، مطلع بود.

در اخبار، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ و شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹، به عنوان شماره هایی معرفی می گردند که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای پاسخگویی به سوالات شهروندان، در خصوص دهک بندی یارانه، نحوه اعتراض به آن و…، اختصاص داده شده اند.

دولت، امکان ثبت شکایت در خصوص یارانه را پیش بینی نموده و علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص سامانه، مراحل و نحوه ثبت شکایت یارانه می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید، اقدام کنند.

مرحله جدید دهک‌بندی یارانه خانوارها از چه زمانی آغاز می‌شود؟

با اصلاح نظام یارانه‌ای، دولت در حالی از سال ۱۴۰۱ اقدام به پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی کرد که در راستای عدالت در این پرداخت، قرار شد وزارت رفاه دو بار نسبت به به‌روزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، آن هم بر اساس داده‌ها و درآمد سرانه خانوارها مانند حقوق و دستمزد فرد و خانواده، خودرو، حساب بانکی و تراکنش‌ها، حساب ساتنا و پایا و فعالیت در بورس اقدام کند.

با توجه به اینکه یکی از معیارهای دهک‌بندی خانوارها، تراکنش‌های بانکی محسوب می‌شود، اما برخی افراد می‌گویند که به واسطه شرایط شغلشان، گردش حساب‌های بالایی برایشان ایجاد شده و شاید همین موضوع موجب شده است تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوارشان در دهک‌بندی بالایی قرار بگیرند.

علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در این باره می‌گوید: مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، در بررسی گردش حساب، سه سال متوالی را لحاظ می‌کند؛ به این معنی که پایا، ساتنا، شاپرک و مانده حساب برای سه سال متوالی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: اما افرادی هم هستند که شغل‌شان تنخواه‌دار و… است؛ این افراد باید برای اینکه با چالش مواجه نشوند حساب خود را از حساب تجاری جدا کنند تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوار آن‌ها نیز اشتباهی رخ ندهد.

سایت دهک بندی یارانه

خانوار‌ها برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک بندی خود می‌توانند به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.

با ورود به سامانه دهک بندی خانوار امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی برای متقاضیان وجود دارد. سامانه جدید دهک بندی یارانه به نشانی hemayat.mcls.gov.ir است و افراد می‌توانند با وارد کردن شماره ملی خود، مراحل نام نویسی در سامانه حمایت دهک بندی با کد ملی را انجام دهند.

آموزش اعتراض به دهک بندی یارانه نقدی

بر طبق اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خانوارهایی که به دهک‌بندی خود اعتراض دارند می‌توانند با ثبت تغییرات درآمد، دارایی‌ها و شرایط ویژه خود در سامانه hemayat.mcls.gov.ir، درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خود را ارائه کنند.

۱. آدرس hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود وارد نمایید و گزینه «ورود به سامانه حمایت» را انتخاب کنید.

( توجه داشته باشید خدمات این سامانه برای سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، در صورت نیاز به اصلاح ساختار خانوار از طریق دستورالعمل های سازمان هدفمندی و پلیس +۱۰ اقدام فرمایید.)

۲. در قسمت دوم وارد بخش احراز هویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می شوید، گزینه کاربر حقیقی را انتخاب کرده، سپس کد ملی سرپرست خانوار را وارد نمایید و پس درج کد امنیتی بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.

در صورتی که برای اولین بار به نسخه جدید سامانه مراجعه کرده اید، لازم است مراحل ثبت نام را طی کنید.

۳. در این بخش شما وارد پروفایل کاربری خود در سامانه حمایت شده اید و می توانید دهک رفاهی خانوار خود و وضعیت یارانه را مشاهده نمایید.

. در صورت تمایل به ثبت درخواست بازبینی دهک خانوار، بر روی دکمه درخواست بررسی کلیک کنید و مراحل ذیل را دنبال کنید.

پس از تایید موافق نامه، فرایند ثبت درخواست برای شما آغاز می شود.

به روز رسانی دهک بندی خوانوارها، نحوه مشاهده و ثبت اعتراض

راهنمای ثبت درخواست در سامانه حمایت

در پنل شخصی شما در سامانه حمایت همچنین گزینه‌هایی از جمله «مشاهده اعضای خانوار»، «مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی» و «درخواست بررسی» دیده می‌شود.

در بخش شناسنامه اقتصادی اجتماعی خانوار این موارد مشخص شده است: اطلاعات خانوار: با انتخاب این گزینه، اطلاعات اعضای خانوار شما از جمله نام، نسبت (عضو یا سرپرست) نمایش داده می‌شود. اطلاعات خودرو: در صورتی که خودرویی به نام هر یک از اعضای خانوار باشد، در این قسمت نام مالک، نوع و تیپ خودرو، مدل و پلاک ثبت شده است. اطلاعات درآمد: نام و درآمد ثبتی (ریال) هر یک از اعضای خانوار در اینجا مشخص است. اطلاعات تراکنش‌های بانکی: اطلاعات این بخش بر اساس داده‌های اخذشده از بانک مرکزی است و جمع خرید همه اعضای خانوار شما از طریق کارت‌های بانکی در سال‌های مختلف را نمایش می‌دهد. اطلاعات بورس: در این قسمت فقط نام اعضایی از خانوار که در بازار بورس و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند نمایش داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *