لیست خودروهای وارداتی
تا چندی پیش خرید خودروهای خارجی در ایران به دلیل قیمت بسیار بالای آنها بسیار سخت بود. این مشکل با طرح جدید وزارت صمت برای واردات خودرو نو و کارکرده خارجی تا حد زیادی آسان شده است. به گزارش منابع خبری معتبر از 20 مهر ثبتنام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای خارجی آغاز شده است.
بهترین خودرو وارداتی کدام است؟
برای اینکه بتوان بهترین خودرو را در بین لیست ماشینهای اعلام شده معرفی کرد فاکتورهای زیادی دخیل هستند. سرعت، قدرت موتور، مصرف سوخت و آپشنها بخشی از این پارامترها هستند. همچنین سلیقه و علایق خریداران نیز در انتخاب بهترین خودرو وارداتی موثر میباشد. هر ماشین نیز بسته به شرکت تولیدکننده و قیمتی که دارد ویژگیهای خاص خود را دارد. خوشبختانه اغلب ماشینهایی که در لیست خودروهای وارداتی قرار گرفتهاند کیفیت خوبی دارند. بنابراین میتوان با خیالی نسبتا آسوده از بین آنها بهترین خودرو را انتخاب نمود. پیشنهاد میشود قبل از انتخاب ماشین وارداتی مورد نظر خود از کارشناسان این حوزه نیز مشورت بگیرید.
مشخصات خودروهای خارجی مجاز:
اشاره شد که قیمت بالای ماشینهای خارجی در کشور، خرید آنها را برای مصرفکنندگان ایرانی دشوار کرده بود. از این رو بسیاری از افراد به اجاره خودرو به جای خرید آن روی آوردهاند. خوشبختانه در طرح جدید امکان خرید خودروی خارجی اعم از نو و کارکرده برای افراد فراهم شده است. از تاریخ 20 مهر و با مراجعه به سامانه یکپارچه فروش خودرو وارداتی میتوان ثبتنام نمود. این مرحله اولیه کار بوده و هنوز فروش خودروی خارجی به صورت عملی شروع نشده است. بر اساس قوانین، قیمتگذاری این خودروها باید در شورای رقابت به تصویب برسد. گفته میشود خودروهای خارجی ثبتنام شده در این مرحله تا پایان آذر و دی ماه سال جاری تحویل داده شوند.
پرطرفدارترین خودروهای وارداتی سامانه مشخص شدند
در حال حاضر دارندگان اولویت در این سامانه می توانند در صورت تمایل از میان این شش محصول، خودروی مورد نظر خود را انتخاب کنند. کیا سلتوس، هیوندای النترا، هیوندای کرتا، جتا VS7، چانگان CS55 پلاس و زوتی DL5 جز این شش خودروی جدید و وارداتی قرار می گیرند. همچنین شرکت های کوشا خودرو، KTL، ماموت خودرو، سایپا و پارس خودرو مسئولیت عرضه این خودروها را دارند.
حال با پیگیری های انجام شده پرطرفدارترین خودروهای وارداتی در این دوره سامانه مشخص شده اند. با توجه به اینکه هنوز ثبت نام خودروها تمام نشده است، آمار به صورت ساعتی تغییر می کند و گاهی جایگاه رتبه بندی جا به جا می شود. اما آنچه که تا این لحظه قطعی است، کره ای ها پرطرفدارترین خودروهای وارداتی سامانه هستند و کیا و هیوندای توانسته اند بیشترین مشتریان را به سمت خود بکشانند. یعنی سلتوس، النترا و کرتا فعلاً رقبای چینی را با فاصله پشت سر گذاشته اند.
اما در میان این سه خودروی کره ای، کیا سلتوس است که حتی برای مشتریان از محصولات هیوندای هم جذابتر بوده و در جایگاه پرطرفدارترین خودروی وارداتی در دوره جدید قرار گرفته است. این محصول توسط شرکت کوشا خودرو عرضه می شود و اولین محموله آن به ایران رسیده است.
عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
قیمت فروش محاسباتی علی الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شمارهگذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و سایر موارد، در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
در اطلاعیه شماره 2 سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی آمده است: قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و اعلام میشود. همچنین ملاک قیمت قطعی خودرو، رقم اعلامی و مصوب توسط شورای رقابت خواهد بود.
مبلغ پرداختی در این مرحله و پس از فراخوان اولیه صورت گرفته 50 درصد قیمت علی الحساب خواهد بود که پس از واریز مبلغ مذکور نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی توسط شرکت واردکننده اقدام میشود.
عدم واریز وجه در مهلت مقرر اعلامی و پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه حذف میشود.
حداکثر زمان تحویل خودرو برای قراردادهای منعقده 3 ماه است لذا واردکنندگان باید حداکثر تا سه ماه پس از انعقاد قرارداد نسبت به صدور دعوتنامه تکمیل وجه براساس قیمت قطعی اعلام شده توسط شورای رقابت اقدام و همزمان تحویل خودرو به متقاضی صورت پذیرد.
در صورت تاخیر در تحویل، قراردادهای مذکور مشمول جرایم تاخیر در تحویل مقرر در آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو و دستورالعملهای صادره در این خصوص خواهند شد. قراردادهای مذکور مطابق ضوابط مشمول سود مشارکت و انصراف نیست.
قیمت خودروهای وارداتی بالاخره اعلام شد
بهنظر میرسد یکی از دلایل عدم اعلام قیمت خودروهای وارداتی نگرانی از بابت تاثیر منفی این موضوع روی قیمت سایر خودروها در بازار باشد. واقعیت این است که قرار بود واردات خودرو آرامش را به بازار برگرداند؛ اما در عمل شاهد اتفاقات دیگری هستیم. با توجه به ارزش خرید خودروهای وارداتی، قیمت تمام شده آنها بالاتر از حد انتظار است که موضوع چندان خوشایندی به شمار نمیرود.
با اضافه شدن مبالغ عوارض، مالیات بر ارزش افزوده و تعرفه گمرکی و … باید منتظر افزایش حدود 50 درصدی قیمتهای علی الحساب اعلام برای تبدیل شدن به قیمت نهایی باشید.
عرضه خودروهای وارداتی در مهر 1402
واردات خودروها به صورت انبوه و خرد در حال انجام است. تا پایان مرداد ماه از میان 35 شرکتی که مجوز واردات اخذ کردهاند، 18 شرکت موفق به ثبت سفارش قطعی شده و توانستهاند بخشی از ارز واردات را دریافت کنند. از میان این 18 شرکت، تاکنون تقریبا 10 شرکت خودروهای خود را وارد کرده و الباقی در حال طی کردن مسیر واردات هستند. شرکتها به سبب اینکه منتظر بودند تا در وهله اول مجوزهای استاندارد، محیط زیست و… را اخذ کنند، سپس ثبت نهایی درخواستها را در شرکتهای بزرگ انجام دهند، این روند طولانی شد. البته که تولید و حمل این خودروها، بهویژه اینکه قرار باشند از شرق آسیا وارد شوند، مستلزم یک زمان است. در مرحله اول، با توجه به اینکه همه مجوزها برای خودروهای وارد شده اخذ شده، فاز اول تحویل خودروها را آغاز خواهیم کرد؛ در حقیقت طی هفته جاری و هفته آینده، تحویل خودروهای وارداتی شرکتهایی که قیمت خودروها را گرفتهاند (تاکنون چهار شرکت واردکننده لیست قمیت خودروهای خود را اخذ کردهاند) انجام خواهد شد. از هفته بعد نیز برای شرکتهای معتبری که خودروهایشان از کشور مبدا تولیدکننده بارگیری شده و اسناد حمل داشته باشند، عرضه صورت خواهد گرفت. شرکتها بسته به توان خود ماهانه امکان واردات 300 هزار تا یک میلیون دستگاه را داشته و وارد میکنند.