نقش اقتصاد بر زندگی مردم
نقش اقتصاد بر زندگی مردم توضیح میدهد که چطور مردم در بازار با هم در تعامل هستند تا آنچه را که میخواهند به دست آورند و یا اهداف خاص را به انجام رسانند. بنابراین تحلیل اقتصادی در تمامی ابعاد جامعه کاربرد دارد، از بازرگانی، دارایی، مراقبت بهداشتی گرفته تا موضوعات متنوعی از قبیل آموزش و پرورش، خانواده، حقوق، سیاست، نهادهای اجتماعی و علوم پایه .
اقتصاد، زندگی روزمره ما انسانها را به طور آشکار و پنهان تحت تاثیر قرار میدهد. از منظر فردی، اقتصاد بسیاری از گزینههای انتخابی ما در مورد کار، اوقات فراغت، نحوهی مصرف و پسانداز پول را در یک چهارچوب مورد بررسی قرار میدهد. زندگی ما نیز تحت تأثیر شاخصهای اقتصادی گستردهتر مانند تورم، نرخ بهره و رشد اقتصادی قرار دارد. نیروی انسانها کنترل کمی بر اوضاع دارد، اما میتواند کم و بیش زندگی ما را تغییر دهد.
در سالهای اخیر نابرابری اقتصادی در دنیا افزایش یافته و به بالاترین سطح در یک قرن اخیر رسیده است ولی این نابرابری اقتصادی تنها در میزان درآمد و میزان هزینه ما در زندگی تاثیر ندارد بلکه روی نحوه تفکر ما در زندگی، نحوه پاسخگویی ما به شرایط پراسترس، عملکرد سیستم ایمنی بدن و حتی دیدگاههای اخلاقی ما تاثیرگذار است.

اقتصاد کشور بالا باشد، ولی با آنکه در سال های اخیر همواره نسبت بالایی از میزان تولید ناخالص ملی کشور به سرمایه گذاری اختصاص یافته و این حجم از سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی حدودا 8 درصدی و کاهش سالانه 2 درصدی نرخ بیکاری کفایت می کند. مهم ترین منبع اقتصادی هر کشوری نیروی انسانی آن کشور می باشد، اما متاسفانه کشور ما از این منبع نیز مانند سایر منابع استفاده بهینه ای نمی کند و به همین دلیل بازار کار جامعه با نواقص و نارسایی هایی مواجه شده است. معضل بیکاری یک ناهنجاری اقتصادی-اجتماعی است که رفع آن در دستور کار دولت قرار میگیرد.

مثلا: اگر خانواده ای از نظر اقتصادی در شرایط مطلوبی قرار نداشته باشد، همواره سعی می کند به هر طریق ممکن از اجتماع دوری کند و اگر زمانی به ناچار در اجتماع حضور می یابد، احساس خجالت و شرمساری می نماید، که در بسیاری موارد اینگونه خانواده ها دچار آنچنان مشکلاتی می گردند که نابسامانیهای اجتماعی را پدید می آورد. این افراد دچار سرخوردگی شده و مولد حرکات ضد اجتماعی می شوند، که اجتماع ناگریز در مقابل رفتار قهر آمیز با آنان خواهد کرد.
همینطور، بسیاری از بیماریهای روحی روانی عمیقا در ارتباط با وضعیت اقتصادی افراد قرار دارند، که اگر این افراد در چنین شرایط نامناسب مالی قرار نداشتند، کمتر و بعضی ها اصلا به این نوع بیماریها مبتلا نمی گشتند. افراد به علت عدم توانایی مالی، همواره خود را از اجتماع دور نگه داشته تا مورد کم توجهی دیگران قرار نگیرند، به همین دلیل زمانی که این فاصله به نهایت خود برسد می تواند هم برای این افراد و هم برای جامعه خطرات بسیاری در پی داشته باشد.
