مقالات

مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است

مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است

مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است

فرمول میزان مالیات دستگاه و شیوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است: مثل نحوه محاسبه مالیات مشاغل بوده لذا روش و فرمول خاصی وجود ندارد. این کار نیز توسط ممیزان اداره مالیات انجام می شود و هیچ ارتباطی به شرکت صادر کننده کارت خوان و وزارت صمت و بانک مرکزی ندارد.

محاسبه مالیات کارت خوان و دستگاه پز در سال ۱۴۰۰ شمسی به بعد، بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در سال نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، انجام می شود. بر اساس ماده یازدهم این قانون، هر دارنده دستگاه کارت خوان، باید شناسه یکتا از سازمان امور مالیاتی گرفته و پس از دریافت شناسه یکتا، همه تراکنش هایی که انجام می شود، بررسی شود و همه تراکنش ها، فعالیت شغلی محسوب می شود.

لذا این اطلاعات تراکنش ها از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به سازمان امور مالیاتی ارسال می شود. هوشمند شدن سیستم های مالیاتی کشور سبب شده تا از اواخر دهه نود هجری شمسی، فعالیت اخد مالیات بر درآمد مشمولان مالیاتی، سریع تر و آسان تر شود.

اتصال دستگاه های پز بانکی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تایید نشده باشد به سیستم بانکی کشور و سیستم پرداخت کشور ممنوع است. چه اینترنتی باشد چه غیر اینترنتی. بانک مرکزی بایستی مشخصات دارندگان دستگاه های پز که شناسه یکتا نداشته و در سازمان امور مالیاتی، پرونده ندارند، به سازمان امور مالیاتی اعلام تا بر اساس قانون، به مجازات درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم شوند.

اگر دارنده دستگاه پز و دستگاه کارت خوان هستید، به منظور تشکیل پرونده مالیاتی در سایت سازمان مالیاتی و دریافت کد اقتصادی، اقدامی انجام ندهید، مالیاتی که بر اساس داده های دستگاه کارت خوان محاسبه می شود، باید پرداخت شود. همه جریمه های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، شامل این افراد نیز می گردد.

ثبت مالیاتی دستگاه کارتخوان

در بخش قبل به این موضوع پرداختیم که مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است و چگونه باید توسط دارندگان این دستگاه ها باید پرداخت شود. همان طور که گفتیم، کسانی که دارای مشاغل خاصی بوده و از دستگاه های پوز استفاده می کنند و هم زمان در سامانه مالیاتی هم ثبت نام کرده اند، نیازی به پرداخت مالیات جداگانه برای این دستگاه ها نخواهند داشت. در واقع مالیات آن ها تنها شامل همان مالیاتی است که برای مشاغل شان می پردازند. اما افرادی که این دستگاه ها را دارند اما در سامانه مالیاتی ثبت نام شان را انجام نمی دهند، علاوه بر مالیاتی که برای مشاغل خود باید بپردازند، باید مالیات دستگاه پوز را هم متقبل شوند. بنابراین یک هزینه اضافی روی دست آن ها گذاشته می شود. از طرف دیگر، امکان جریمه شدن این افراد هم وجود خواهد داشت. به همین دلیل، ثبت نام در سامانه ی مالیاتی برای همه دارندگان این گونه دستگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

با توجه به اهمیت این موضوع، در این بخش نحوه انجام این کار را برای شما توضیح می دهیم تا به راحتی بتوانید به این سامانه وارد شده و ثبت نام خود را با استفاده از کد یکتا دستگاه پوزتان انجام دهید. جهت ثبت نام در سامانه مربوط به مالیات دستگاه پوز باید اقدامات زیر را به صورت پیوسته و مرحله به مرحله انجام دهید:

7- در ادامه وارد صفحه جدیدی خواهید شد که باید اطلاعات لازم جهت ورود به سامانه مالیات دستگاه پوز را وارد نمایید. در ابتدا باید کد امنیتی موجود در این قسمت را در جایگاه خود قرار دهید. سپس نوع مودی مالیاتی را از بین گزینه های موجود انتخاب کنید. نوع مودی مالیاتی می تواند حقیقی، حقوقی، تبعه خارجی و یا تشکل قانونی باشد. بسته به صاحب امتیاز دستگاه پوز، باید این مورد به درستی تعیین گردد. بعد از آن هم بسته به نوع مودی، باید شماره ملی، شناسه ملی یا کد فراگیر اتباع خارجی در کادر بعدی قرار داده شود. در نهایت گزینه «ورود به ثبت نام» که در پایین این پنجره قرار گرفته است را کلیک کنید.

8- در مرحله بعدی ثبت نام سامانه مالیاتی وارد صفحه ای به شکل زیر خواهید شد. در این بخش هم چند گزینه مختلف برای شما قرار داده شده است. بر روی گزینه «پیش ثبت نام جدید» در این قسمت کلیک کرده تا وارد مراحل بعدی ثبت نام شوید.

9- سپس وارد بخش مربوط به پیش ثبت نام می شوید و در قسمت سمت راست صفحه باید نوع ثبت نام را مشخص نمایید. نوع ثبت نام می تواند «ثبت نام انفرادی یا بدن شریک» یا «مشارکت با حداقل یک شرکت» باشد. بعد از این که نوع ثبت نام در سامانه مالیات دستگاه کارتخوان را انتخاب کردید، در ادامه کد پستی اقامتگاه قانونی تان را هم به درستی وارد کنید. سپس شماره تلفن همراه را هم در کادر مربوط به خود در این قسمت قرار داده و کد امنیتی را در جایگاه مشخص شده قرار دهید. در نهایت بر روی گزینه «پیش ثبت نام جدید» کلیک کنید.

10- در ادامه وارد مراحل ثبت نام می شوید و در هر مرحله باید اطلاعات لازم را با دقت وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل ثبت نام را با درستی طی کرده باشید، یک نام کاربری و رمز عبور بر روی شماره موبایل شما ارسال خواهد شد. این موضوع نشان از موفقیت آمیز بودن ثبت نام شما خواهد داشت. در ادامه می توانید با استفاده از این نام کاربری و رمز عبوری که به شما داده شده است، نسبت به ورود و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایید. پس این موارد را با دقت نگه داری نمایید.

1- ابتدا آدرس اینترنتی سامانه مالیاتی یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید. سعی کنید برای ثبت نام در این سامانه از سیستم های کامپیوتری مانند رایانه و لپ تاپ استفاده کنید تا حین ثبت نام یا در مراحل بعد با مشکل مواجه نشوید.

2- بعد از این که نشانی بالا را در سیستم تان جست و جو کردید، اولین سایت بالا آمده با همین آدرس در لیست نتایج گوگل را انتخاب کرده و به آن وارد شوید.

3- در ادامه به صفحه اصلی سامانه مالیات دستگاه کارتخوان وارد شده و امکان انجام ثبت نام از این طریق برای تان فراهم خواهد بود.

4- با استفاده از کشو موجود در سمت راست صفحه کمی به سمت پایین آن حرکت نمایید. کمی پایین تر گزینه های متعددی را در این سامانه مشاهده می کنید که هر کدام از آن ها خدمات مختلفی را به شما ارائه می کنند. جهت انجام ثبت نام، گزینه «پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک» که به عنوان اولین گزینه در قسمت بالا و سمت راست این بخش قرار گرفته است را انتخاب نمایید.

5- در مرحله بعد وارد صفحه جدیدی می شوید که توضیحات کاملی در مورد روش ثبت نام الکترونیکی در سامانه مربوط به مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ ارائه شده است. در این بخش هم مراحل ثبت نام به صورت خلاصه برای شما توضیح داده شده و هم نکات مهمی که قبل از انجام ثبت نام باید به آن ها توجه داشته باشید،‌ بیان شده است. پس نکات موجود در این صفحه را با دقت مطالعه نمایید.

6- بعد از این که اطلاعات مربوط به انجام ثبت نام در این صفحه را مطالعه کرده و روش انجام این کار را به صورت مختصر فرا گرفتید، در انتهای صفحه بر روی گزینه «ورود به ثبت نام» کلیک نمایید. همان طور که مشاهده می کنید، این گزینه درون دکمه ای قرمز رنگ قرار گرفته است.

با طی کردن مراحل بالا ثبت نام شما در سامانه مربوط به مالیات دستگاه پوز 1400 با موفقیت انجام می شود. در نتیجه، جریمه یا مالیات اضافه ای به صورت اختصاصی جهت این دستگاه ها برای تان لحاظ نخواهد شد. هم چنین یک کد مالیاتی برای شما صادر می شود که بررسی تراکنش های مربوط به کارتخوان شما در سازمان های مالیاتی با استفاده از آن انجام می گیرد.

مالیات دستگاه کارت خوان چیست؟

در سال 1398، مجلس اقدام به تصویب قانونی با عنوان (قانون پایانه های قروشگاهی و سامانه مودیان) نمود. به موجب ماده 11 این قانون، بانک مرکزی ایران می بایست با همکاری سازمان مالیات با ساماندهی دستگاه‌ های کارتخوان، به هر یک از دستگاه های کارت خوان، یک شناسه یکتا اختصاص دهد. پس از تخصیص این شناسه، کلیه تراکنش های انجام شده از طریق آن دستگاه، فعالیت شغلی دارنده دستگاه محسوب شده و اطلاعات مربوط به آن توسط بانک مرکزی برای سازمان امور مالیاتی ارسال می گردد.

هم چنین تبصره این ماده در بیان ضمانت اجرای ماده مقرر داشته که پس از گذشت یک سال از تصویب این قانون، اتصال دستگاه‌ های پوز بانکی که توسط سازمان مالیاتی کشور تایید نشده باشد، به شبکه پرداخت بانکی کشور ممنوع  می باشد. بانک مرکزی می بایست مشخصات دارندگان این دستگاه ها را به سازمان اعلام نموده و متخلفان از این تکلیف قانونی، به مجازات تعزیری درجه 6 قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس محکوم می گردند.

با توجه به تصویب این قانون و بحث هایی که در زمان تصویب آن ایجاد گردید، این سوال برای بسیاری از افراد جامعه به ویژه صاحبان مشاغل ایجاد شد که مالیات دستگاه کارت خوان چیست؟ و اینکه آیا به دستگاه کارت خوان نیز مالیات جداگانه ای تحت عنوان مالیات دستگاه کارت خوان تعلق می گیرد یا نه؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، در حال حاضر، نوع خاص و جداگانه ای تحت عنوان مالیات دستگاه کارت خوان که صاحبان مشاغل ملزم باشند که علاوه بر مالیات مشاغل بپردازند، در سیستم مالیاتی کشور ما وجود ندارد. در واقع بر اساس (قانون پایانه های قروشگاهی و سامانه مودیان) کلیه اشخاصی که دارای دستگاه کارت خوان بوده، موظف هستند که در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir ثبت نام نموده و کد اقتصادی دریافت نمایند.

به این ترتیب، اطلاعات تراکنش‌ های بانکی آن دستگاه به پرونده شخص در اداره مالیات متصل شده و بر اساس آن اطلاعات، اداره مالیاتی می تواند در مورد صحت اطلاعات ارائه شده توسط مودی مالیاتی در اظهارنامه مالیاتی تصمیم گیری نماید.

اما دارندگان دستگاه پوز که با وجود مالکیت دستگاه، برای تشکیل پرونده مالیاتی در سایت سارمان مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام نکنند، پرونده مالیاتی آنها بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوان تشکیل شده و بر اساس این اطلاعات نیز مالیات مشاغل آن ها محاسبه و اخذ می گردد. بدیهی است که جریمه های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در مواعد مقرر، شامل این افراد خواهد شد.

دستگاه کارتخوان چه کسانی قطع خواهد شد؟

معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی گفت: دستگاه‌های کارتخوان که به سامانه مالیاتی متصل نبوده‌اند قطع شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محسن علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی از قطع ۳ میلیون دستگاه کارتخوان خبر داد و اظهار کرد: با وضع قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، طبق ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی، بحث ساماندهی ابزار پرداخت‌ها اعم از پوز و درگاه‌های پرداخت، مشخصا بر همین مبنا باید افرادی که دارای ابزار پرداخت هستند، در نظام مالیاتی کشور دارای پرونده مالیاتی بوده و به عنوان مودی شناخته شوند.

او بیان کرد: در این راستا با ساماندهی که توسط بانک مرکزی با همکاری سازمان امور مالیاتی صورت گرفته، حدود ۶ میلیون از افراد از دستگاه‌های پرداختی استفاده میکنند که فاقد پرونده مالیاتی هستند.

معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی افزود: بعضا حدود ۳ میلیون از دستگاه‌های پرداخت قطع شده و فقط ۵.۵ میلیون ابزار پرداخت فاقد پرونده مالیاتی در نظام مالیاتی وجود دارد که با همکاری بانک مرکزی صورت گرفته است.

او تاکید کرد: ابزار پرداخت‌ها یا پذیرنده‌هایی که دارای ابزار پرداخت هستند، در صورتی که بتوانند در نظام مالیاتی، پرونده مالیاتی تشکیل دهند می توانند استمرار در ابزار پرداخت‌ها و یا دستگاه‌های پوز داشته باشند. در غیر اینصورت با اعلام سازمان امور مالیاتی مبنی بر اینکه این‌ها فاقد پرونده هستند، ابزار پرداخت‌های آنان از سیستم مالی کشور قطع خواهد شد.

نقدهایی بر یک قانون مالیاتی

درباره اجرای این قانون چند ملاحظه وجود دارد:

1- آیا اجرای ناگهانی و بدون پیش‌زمینه این قانون مالیاتی جدید، باعث آشفتگی در بازار نمی‌شود؟ این شایعات و برداشت‌های اشتباه که «ما باید چند مالیات بپردازیم؟ هم مالیات سالانه، هم مالیات بر ارزش افزوده و هم مالیات بر کارتخوان» از بی‌اطلاعی مردم به وجود آمده است.

2- این تصور اشتباهِ افزایش مالیات، بهانه‌ای برای کنار گذاشتن کارتخوان‌ها یا افزایش چند درصدی قیمت‌ها نمی‌شود؟ درست کردن این تصور، جز با توضیح کامل به مردم و فروشندگان اتفاق نمی‌افتد. اینکه وصل شدن کارتخوان‌ها به اداره مالیاتی صرفا برای راستی‌آزمایی انجام می‌شود و نه افزودن مالیات.

چرا تفاوتی بین موسسات مالی و تجاری بزرگ با دارندگان خرد کارتخوان‌ها با گردش‌های مالی اندک اندیشیده نشده؟ با این وضع، آیا شاهد اوج‌گیری پرداخت‌های کارت به کارت در معامله‌های خرد خواهیم بود؟

نظارت مالیاتی چه وقت و چگونه صورت می گیرد؟

خوب می دانیم عدم وجود اطلاعات کافی و فرار مالیاتی یکی از دغدغه های همیشگی سازمان امور مالیاتی کشور بوده و دولت در این میان تلاش می کند با دادن ابزارهای مناسب به دست این سازمان از شدت این معضل بکاهد. دادن مجوز به سازمان امور مالیاتی برای سرکشی به حساب های بانکی نیز در همین راستاست. این مجوز که طبق ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم صادر شده است به سازمان امور مالیاتی اجازه می دهد یک بانک اطلاعاتی جهت شناسایی هر چه دقیق تر مودیان مالیاتی تهیه و تنظیم کند. نص این قانون چنین است: «طبق ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم، به منظور شفافیت فعالیت های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی، پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان مالیاتی ایجاد می شود».

آستانه بررسی اطلاعات مالی افراد شاخص 500 میلیون تومان است. یعنی اگر گردش سالیانه تمام حساب های یک فرد، کمتر از 500 میلیون تومان باشد این اطلاعات از طرف سازمان مورد بررسی قرار نمی گیرد. تعیین این حد به دو دلیل انجام شده: 1. بسیاری از حساب های زیر 500 میلیون تومان مشمول مالیات زیادی نمی شوند 2. بررسی تمام حساب های بانکی همه افراد در عمل امکان پذیر نیست. در این میان ممکن است حساب های بسیاری از افراد در محدوده 500 میلیون تومان گردش داشته باشد، مثلاً فرد با خریدوفروش یک ملک مسکونی رقمی در حدود 500 میلیون تومان جابه جا می کند، اما سازمان امور مالیاتی در پی بررسی این موارد نیز نیست.

و سخن آخر این که مبنای اخذ مالیات میزان درآمد فرد است و نه نحوه واریز آن به حساب های بانکی و دستگاه های کارت خوان امن ترین شیوه برای ردوبدل کردن پول هستند.

مالیات دستگاه کارت خوان براساس مشاغل مختلف

بر اساس تعریفی که اداره مالیات از صنوف کشور دارند این صنوف به سه دسته تولیدی، خدماتی و بازرگانی تقسیم می شوند که این سه دسته سر شاخه های کسب و کار در کشور را شامل می‌شوند و بر اساس نوع شغلی که شما در اختیار دارید زیر مجموعه یکی از این دسته بندی ها می شوید. اگر شغل شما فروش لوازم آشپزخانه لوازم خانه و یا هر وسیله ای که بتوان آن را به فروش رساند از دید اداره مالیات شما زیر مجموعه گروه بازرگانی هستید.

گروه تولیدی تعریف خود را دارد و شغل و کسب و کاری که باعث تولید شود زیر مجموعه این کسب و کار و این گروه قرار می گیرد.

اما بیشترین کسب و کاری که در کشور مشغول به فعالیت هستند زیرمجموعه گروه خدماتی قرار می‌گیرند. مانند رانندگان، تعمیرکاران و هر شغلی که خدماتی به مشتری ارائه می دهد. بر اساس قانون مالیات کلیه شغل های کشور باید به سازمان امور مالیاتی مالیات پرداخت کنند و درصد این مبلغ بسته به نوع گروهی که در آن قرار دارید از ۰ تا ۲۵ درصد متغیر است. در انتها اگر بخواهیم به یک جمع بندی برسیم نتیجه آن چیزی نیست جز پرداخت مالیات برای هر پذیرنده ای که دستگاه کارت خوان دارد.

۴ thoughts on “مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است

  1. محمد صادق ظاهری نیا گفت:

    مرودشت

  2. مجید ش گفت:

    سلام مادریک مجتمع مسکونی هستیم که برای جمع اوری شارژ همسایه ها و هزینه ساختمان شامل تعمیرات و آب وبرق یک دستگاه پوز داریم در سامانه هم ثبت نام کردم و باتوجه به مسکونی بودن نوع فعالیت را غیرتجاری زدم حالا باتوجه به نوع فعالیت در سامانه موقع ثبت اظهارنامه پیعام میدهد : “ثبت اظهارنامه برای اشخاص حقیقی غیر تجاری وجود ندارد نوع فعالیت را تغییر دهید” چکارکنم ؟ جرا وقتی عیرتحاری هستیم باید وضعیت رو تجاری کنم؟ با دارایی تماس گرفتم میگه پوز رو قطع کنید حساب روببندید پول نقد بگیرید!

  3. متین گفت:

    من یک کارت خوان دار جه جوری بدونم مالیات چقدر است

    1. admin گفت:

      با سلام خدمت شما
      حتما با یک فرد مالیاتی صحبت کنید که در این شرایط متضرر نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *