مقالات

تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها

فلسفه نامگذاری سال ها

به گفته غلامعلی حداد عادل فلسفه این کار جلب توجه مردم به یک ارزش خاص و همین‌طور در نقطه مقابل آن به یک مشکل است. بر این اساس، رهبر جمهوری اسلامی با اطلاعات و گزارش‌هایی که از سراسر کشور دریافت می‌کند، و بررسی برخی پارامترهای اجتماعی، دینی و فرهنگی دیگر، مردم را به یک موضوع توجه می‌دهد.

مقام معظم رهبری با درایت و حکمت و دقت نظر در انتخاب عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها به عنوان شعار سال جدید، هم اذهان را متوجه اصلی ترین مشکل و نیاز کشور نموده و هم در عین حال، مهم ترین راه حل برای رفع آن را مورد تأکید قرار دادند. نامگذاری سال ها را به طور مشخص از سال 1378 آغاز کردند این سنت وارد 22 سالگی خود شد. نامگذاری سال ها در دهه 90 نشان می دهد در طول این دهه رهبری به طور مشخص سه بار بر واژه تولید تاکید کرده اند پیش از این در سال های 99 و 98 نیز در عنوان سال از کلمه تولید استفاده شده است. البته سال 1397 نیز که عنوان حمایت از کالای ایرانی نام داشت در بطن خود حمایت از تولید را به همراه داشت.

رهبری در سال 92 که سال انتخابات بود علاوه بر اقتصاد از عنوان سیاسی نیز استفاده کردند، در این سال عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی بود اما در سال 1400 که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری از عنوان سیاسی استفاده نکردند. در سال 88 نیز با وجود آنکه سال انتخابات بود شعار سال مضمون انتخاباتی نداشت. در سال 1384 اما عنوان سال برمشارکت عمومی تاکید داشت.

نشانگرهای مختلف اقتصادی مثل اشتغال و دستمزد به طور مستقیم با تولید مرتبط هستند و با بهبود وضعیت تولید آن‌ها هم ارتقا پیدا می‌کنند. با افزایش تولید و گردش سرمایه از رکود خارج شده و رونق در بازارهای مختلف ایجاد می شود اما موانعی برای رشد تولید در کشور وجود دارد که رفع این موانع ضروری است.

سیدرضا طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه مهمترین رکن مانع زدایی از تولید دولت است، تاکید کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی بلافاصله بعد از جهش تولید، مانع گذاری را بیان می‌کنند مفهوم بسیار روشنی دارد و آن هم اینکه ایشان هشدار می‌دهند که موانع بزرگی بر سر راه جهش تولید داخلی کشور وجود دارد

تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در واقع انتخاب این شعار، نشان دهنده آن است که کماکان مشکل اصلی کشور ما مشکل اقتصادی است و این مشکل، ریشه در درون دارد و برای حل آن نیز طبعاً باید یک عزم جدی در سطح ملی و به خصوص در میان مسئولان به منظور رفع آن شکل بگیرد.

وی همچنین گفت: متأسفانه کم فروغ بودن تولید و این که مراکز تولیدی و کارخانجات و سایر عرصه های فعال در زمینه تولید، آن طور که باید و شاید نقش آفرین نیستند و از همه ظرفیت خود استفاده نمی کنند، مشکل اصلی امروز کشور است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: البته این که از این ظرفیت به درستی استفاده نمی شود، خودش معلول دو عامل است؛ نخست این که حمایت و پشتیبانی مناسب از واحدها و کارگاه ها و کارخانه های تولیدی به عمل نمی آید و دیگر هم این که موانعی بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد که جلوی فعالیت مؤثر و مفید آن ها را می گیرد.

وی گفت: بنده در حد آشنایی که با فضای تولید کشور دارم، معتقد هستم اگر پشتیبانی های لازم از تولیدکنندگان به عمل آید و همچنین تسهیلات مناسبی در اختیار آن ها قرار گیرد، شاهد رونق و تحول بسیار خوبی در این عرصه خواهیم بود.

حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم یادآور شد: از دیگر موانع، می توان به عدم امکان صادرات کالاها و فقدان یک بازار مناسب برای توزیع کالای داخل اشاره کرد که اگر این ها هم برداشته شود شاهد رونق فعالیت های اقتصادی در کشور خواهیم بود.

وی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر این که معمولاً تولید با تورم نسبت معکوس دارد و هر چقدر که تولید وجود داشته باشد، ضمن کاهش تورم باعث تقویت پول ملی می شود و از آن سو، تورم و عدم حمایت از تولید داخل ، زمینه کاهش ارزش و اعتبار پول ملی را فراهم می کند

حاج ابوالقاسم ابراز داشت: حقیقتاً اگر مسئولان هم و غم خود را در سال های اخیر به جای اعتماد سازی برای دشمنی که هرگز به ما اعتماد نخواهد کرد، صرف گسترش تولید و بالفعل کردن ظرفیت های درون می کردند امروز ظرفیت کشور این نبود که مشاهده می کنیم.

وی گفت: امیدواریم در سال آینده با روی کارآمدن دولت جوان حزب اللهی که با انگیزه کافی و نشاط لازم به دنبال حل مشکلات از درون کشور است، شاهد تحولی در این عرصه باشیم و انشاالله زمینه مناسب برای رونق تولید و انجام حمایت ها و پشتیبانی های لازم از آن و نیز زدوده شدن موانع در مسیر رونق و جهش تولید، فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *