مقالات

تاثیر کرونا دلتا بر اقتصاد کشور

کرونا

کرونا دلتا چیست ؟

کرونای دلتا گونه‌ی جدیدی از ویروس کرونا است، که این روزها نام آن را زیاد می‌شنویم. این اولین باری نیست که از زمان شیوع ویروس کرونا با گونه‌ای جهش یافته روبه‌رو شده ایم. با هر جهش فکر ما مشغول می‌شود، چرا که ممکن است هر بار علائم و سرعت سرایت تغییر کند. از آن‌جایی که ویروس‌ها برای تکثیر مدام در حال کپی شدن هستند، به هر حال یک جایی دچار اشتباه شده و جهش پیدا می‌کنند. برای همین است که هر چند مدت یکبار می‌شنویم که گونه‌ی جدیدی یافت شده است. جالب است بدانیم که این جهش‌ها همیشه هم خطرناک نیستند، زیرا گاهی ممکن است که ویروس ضعیف شود یا حتی بدون هیچ نشانه‌ای از بین برود. ولی زمانی این موضوع جدی می‌شود که چند جهش به‌طور همزمان رخ می‌دهند و ویروس از ما پیشی می‌گیرد.

علائم کرونا دلتا

در اینجا به علائمی که باید مراقب آنها باشید اشاره شده است:

۱ – تب رو به افزایش که با استامینوفن و سایر تب برها و بدن شویه کمی پایین می آید و دوباره می رود بالای ۳۸.۵.

۲ – تعریق شدید همراه با ضعف و بیحالی شدید.

۳ – تعداد تنفسی که هر بار از دفعه قبل و در حالت استراحت در یک دقیقه بیشتر شود. تعداد نرمال در بزرگسالان ۱۲ تا ۱۸ و بالای ۳۰ (چه در  اطفال چه در بزرگسالان اخطار کامل). بهتر است کس دیگری تعداد تنفس را بشمارد و بیمار حواسش نباشد.

۴ – بالا رفتن ضربان قلب، در یک دقیقه، این ساعت بیشتر از ساعت قبل و کاهش تعداد ضربان قلب به زیر ۵۰.

۵ – تیره شدن لب ها و زیر ناحن ها همراه با تنگی نفس با تعداد تنفس بالا.

۶ – ضعف فزاینده و خواب آلودگی و بالا رفتن قند خون بصورت فزاینده.

۷ – هذیان و بیان کلمات بی ربط و عدم تشخیص زمان و مکان.

۸ – کاهش اکسیژن خون ناگهانی زیر ۹۰ یا کاهش ساعت به ساعت آن! مثلا اول ۹۷ ، یک تا دو ساعت بعد ۹۵ بعد ۹۴ و همین طور کاهش یابد.

۹ – اسهال و استفراغ شدید همراه با ضعف و خواب آلودگی.

۱۰  – سرفه های شدید، قطاری همراه با خلط زرد یا تیره.

۱۱ – درد تشدید شونده روی قفسه سینه بخصوص هنگام حرکت و بالا رفتن از پله.

به نظر می رسد علائم کرونا دلتا با علائم قبلی کووید 19 متفاوت است. این سویه جدید بطور میانگین در اکثر موارد ظرف دو تا سه روز علائم خود را در بدن افراد نشان می‌دهد. تفاوت چندانی میان علائم کرونای دلتا با موارد قبلی این ویروس وجود ندارد تنها تفاوت اصلی در سرعت بالای انتقال ویروس و سرعت انتشار آن در بدن افراد است. این ویروس ظرف مدت کوتاهی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و سرعت انتقال آن به حدی است که عمدتا موارد ابتلا به صورت خانوادگی است و مجبور به قرنطینه تمام خانواده هستیم. جهش دلتا که در حال حاضر با آن درگیر هستیم با علائم یک سرماخوردگی شدید خود را نشان می‌دهد، این بیماری می‌تواند با سردرد، گلودرد و آبریزش بینی شروع شود و با سرفه و تب ادامه پیدا کند، بنابراین اگر دچار علائم سرماخوردگی شدید به‌جای ربط دادن علائم به باد کولر و دوش گرفتن با آب سرد، به پزشک مراجعه کنید.

همه‌گیری کرونا چه تغییرات اقتصادی در سطح ملی ایجاد کرده است؟

  • تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد

براساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اثر شیوع ویروس کرونا، در حوزه اشتغال هر دو سمت عرضه و تقاضای بازار کار تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت. تعطیلی و کاهش سطح فعالیت‌های اقتصادی منجر به تعدیل نیرو و کاهش تقاضای کار خواهد شد و عرضه کار نیز کاهش خواهد یافت، کاهش فعالیت این کسب‌وکارها می‌تواند منجر به بحران بیکاری شده و رفاه خانوارهای زیادی را تحت‌تاثیر قرار دهد. در این میان بیشترین ضربه اقتصادی را کسانی متحمل خواهند شد که دارای شغل دائم نیستند، مانند دست‌‌فروشان و کارگران ساختمانی.از طرف دیگر بودجه سال ۱۳۹۹ کشور با نرخ ۵۰ دلاری فروش هر بشکه نفت تهیه شده است. در این بین، شاهد کاهش قیمت نفت سنگین ایران به زیر ۱۵ دلار در همین ابتدای سال هستیم. براساس پیش‌بینی‌های واقع‌بینانه موجود، نرخ هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۰ بین ۱۷ تا ۴۲ دلار در هر بشکه خواهد بود. اتفاقی که باعث می‌شود میانگین قیمت نفت در این سال بین ۲۰ تا ۲۵ دلار باشد. به‌طور کلی به‌نظر می‌رسد کسری بودجه از این محل می‌تواند خود باعث اختلالات قابل‌توجه در اقتصاد داخلی ایران شود.

تاثیر مثبت کرونا بر اقتصاد ایران
  • تاثیرات مثبت کرونا بر اقتصاد

در سطح ملی نیز کرونا موجب پرنگ شدن چشمگیر اقتصاد حوزه سلامت و توجه به آن شد، همچنین اقتصاد دیجیتال خیلی پررنگ و کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک بسیار فعال شد. موضوع جایگزینی پول الکترونیکی به‌جای پول کاغذی بسیار موردتوجه قرار گرفت و این‌ها ازجمله تغییرات مثبتی است که شیوع ویروس کرونا در عرصه اقتصاد ملی ایجاد کرد.شیوع ویروس کرونا موجب توجه بسیار زیاد خانواده‌ها به مساله بهداشت و سلامت شد و این موضوع ارتقای سطح سرمایه‌گذاری در نظام پزشکی کشور را درپی خواهد داشت. حمایت و نظارت دولت در جریان فعالیت بازار سرمایه،‌ استفاده قشرهای مختلف مردم از این فرصت اقتصادی ایجادشده را سرعت خواهد بخشید و این موضوع به‌طور حتم، موجب دور شدن مردم از حضور در بازارهای غیرمولد همچون بازار طلا و ارز خواهد شد و رونق کسب‌وکارهای خرد و کلان کشور را در حوزه‌های مختلف تولیدی و خدماتی در پی خواهد داشت.

تاثیر واکسن بر بیماری کرونا دلتا

مطالعه جدید نشان می دهد احتمال ابتلا به کرونا دلتا در افرادی که هر دو دُز واکسن کووید -۱۹ را دریافت کرده اند، نصف افرادی است که واکسینه نشده اند. این مطالعه که بر اساس داده های بیش از ۹۸ هزار آزمایش سواب در فاصله زمانی ۱۴ تا ۳۰ تیر (۲۴ ژوئن تا ۱۲ ژوئیه) امسال انجام شده است، نشان می دهد واکسیناسیون کامل خطر ابتلا به نوع دلتای کووید -۱۹ را به نصف کاهش می دهدک و احتمال مثبت شدن تست کووید ۱۹ و ابتلا به عفونت بدون علامت در افراد واکسینه شده، ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. در خصوص افرادی که به کووید ۱۹ علامت دار مبتلا شده بودند، پس از دریافت ۲ دوز واکسن احتمال  ابتلا مجدد آنها به بیماری ۵۹ درصد کاهش یافته بود. بهترین راه پیشگیری واکسیناسیون است. اگر تمام دنیا سریع‌تر واکسینه شوند، ویروس فرصت کمتری برای تغییر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *